سئو یکی از دانشها و مهارتهای تخصصی در حوزه دیجیتال مارکتینگ است که بازار بسیار خوب و طرفداران زیادی دارد. ولی هنوز خیلیها نمیدانند سئو چیست و چطور باید آن را یاد بگیرند. این افراد در فرایند یادگیری سئو دچار اشتباهات جبران ناپذیری میشوند که آینده شغلی آنها یا رشد حرفهای آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
من در این محتوا به بدترین اشتباهات رایج در فرایند یادگیری سئو اشاره میکنم تا شما دچار این اشتباهات نشوید و سئو را اصولی و درست، با کمترین هزینه و بهترین نتیجه یاد بگیرید.
عدم یادگیری پیش نیازهای سئو
یکی از ابتدایی ترین و سادهترین اشتباهاتی که افراد در فرایند یادگیری سئو مرتکب میشوند، عدم یادگیری پیش نیازهای سئو است. این افراد به دلیل عدم آشنایی با مفاهیم سئو و فضای کار آن تصور میکنند که به راحتی میتوانند از عهده یادگیری این دانش بربیایند، بدون اینکه پیشنیازهای آن را یاد بگیرند.
اگر شما قصد یادگیری سئو را دارید، باید یک سری اصول اولیه را بلد باشید و از مهارتهای کافی برای کار با ابزارهای موردنیاز سئو برخوردار باشید. مثلا اگر کار با مرورگرها، نصب پلاگین روی مرورگر، جستجوی پیشرفته و حرفهای در گوگل و فضای وردپرس را بلد نباشید، نمیتوانید به راحتی شروع به یادگیری سئو کنید و با هزینه و صرف زمان کم، دانش آن را کسب کنید.
- پیش نیازهایی که شما برای یادگیری سئو نیاز دارید، عبارتند از:
- آشنایی با نرم افزارهای تولید محتوا مثل ورد، فتوشاپ و…
- تسلط کافی به زبان انگلیسی برای کار با برنامه های اورجینال یا فضای وردپرس
- آشنایی با فضای دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتالی)
- آشنایی با مفاهیم مقدماتی سئو و اصطلاحات رایج سئو
انتخاب منابع نامعتبر یا قدیمی
دومین اشتباه رایج در یادگیری سئو، انتخاب منابع نامعتبر یا قدیمی است. طبیعی است که شما برای یادگیری هر دانشی به منابع آموزشی یا علمی معتبر نیاز دارید. از آنجایی که سئو به عنوان بخشی از حوزه دیجیتال مارکتینگ، یک دانش و مهارت نسبتا جدید است، مثل علوم دیگر دارای فراوانی منابع آموزشی نیست.
درست است که شما به راحتی میتوانید از سایتهای اینترنتی به محتواهای آموزشی مختلف درباره سئو دسترسی داشته باشید، ولی تمامی این سایتها لزوما منابع معتبری نیستند. سئو دانشی جدید و پیچیده است که قوانین و الگوریتمهای آن معمولا مبهم و از دید عموم پوشیده نگه داشته میشود. بنابراین تشخیص منابع درست و معتبر کمی سخت است.
از طرفی، سئو یا بهینه سازی سایت های اینترنتی برای موتورهای جستجو به شدت وابسته به الگوریتمهای گوگل و سایر موتورهای جستجو است. این الگوریتمها مدام در حال تغییر و به روز رسانی هستند. پس، کتب یا مقالات قدیمی هم منابع معتبری برای یادگیری نیستند.
اتکا به یادگیری خودآموز سئو
اشتباه دیگری که بعضی از سئوآموزان مرتکب میشوند، اتکا به یادگیری خودآموز سئو است. یعنی میخواهند صفر تا صد یادگیری سئو را خودشان به تنهایی پیش ببرند و فقط از دوره های رایگان آموزش سئو استفاده کنند.
درست است که منابع آموزشی رایگان زیادی در فضای اینترنت یا شبکههای اجتماعی در دسترس شماست و دانش خوبی از سئو در اختیار شما قرار میدهد ولی بیشتر سئو را در حد تئوری به شما یاد میدهند.
شما با اتکا به یادگیری سئو و بدون استاد یا شرکت در دوره های آموزشی، هیچ ذهنیتی از فضای کاری سئو، وجه عملی پروژه سئو، چالشهای این حوزه و مدیریت پروژه سئو نخواهید داشت.
شرکت در دوره های آموزشی نامعتبر
یکی دیگر از اشتباهاتی که ممکن است به عنوان یک سئوآموز مرتکب شوید، انتخاب دوره های آموزشی نامعتبر است. این مسئله خیلی عادی است چون تبلیغات رنگارنگی در فضای مجازی و اینترنتی از برگزاری دورههای آموزش سئو وجود دارد که شما ملاک و معیاری برای تشخیص اعتبار آنها در دست ندارید.
- برای اینکه دوره های آموزشی معتبر از نامعتبر را تشخیص بدهید، باید به چند مولفه مهم دقت کنید:
- استاد دوره آموزشی؛ باید یک متخصص سئو مجرب و خوشنام باشد
- سابقه کاری برگزارکنندگان سئو؛ سایت آنها امتیاز خوبی در سئو و گوگل داشته باشد
- تعداد دوره های برگزار شده و شرکت کنندگان دوره
- هزینه دوره؛ نه باید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد.
خوشبختانه به موهبت وجود فضای مجاز و برگزاری دوره های آنلاین یا آفلاین، شما به راحتی به استادهای برتر سئو در سراسر ایران دسترسی دارید و میتوانید در دورههای آنها شرکت کنید یا آنها را خریداری کنید.
یادگیری سئو بدون تمرین و پروژه
سئو یک علم کاربردی و تخصصی است که روی پلتفرمهای مختلف سایتهای اینترنتی اجرا میشود. شما هر چیزی که از دانش تئوری سئو یاد میگیرید را باید بتوانید به شیوه طراحی یک پلن، ارزیابی وضعیت سایت، تحلیل رقبای سایت، کار با ابزارها، بهروزرسانی پلن سئو و… به کار بگیرید.
بنابراین یادگیری سئو بدون تمرین و انجام پروژه یک اشتباه فاحش است. حتی اگر این کار را هم انجام بدهید و فقط به دانش تئوری خود تکیه کنید، مطمئنا در سئوی اولین سایت یا دریافت اولین پروژه از کارفرمای خود به مشکل برمیخورید.
خیلی از افراد با راه اندازی یک سایت اینترنتی و اجرای دانش سئوی خود رو این سایت، سئو را به طور عملی و پروژهای تمرین میکنند. این تمرین نه تنها یک تجربه ارزشمند به شما میدهد بلکه مهارت شما را در مدیریت پروژه سئو، آشنایی با چالشها و یافتن راهحلها و همچنین اعتماد به نفس شما را بالا میبرد.